POLITYKA PRYWATNOŚCI

Drogi czytelniku! 
Witaj na stronie o Polityce prywatności. Twoje wejście na tą stronę to dla mnie znak, że ważne dla Ciebie jest bezpieczeństwo Twoich danych oraz to, do czego używam plików cookies. Poniżej znajdziesz najważniejsze informacje, o których powinieneś wiedzieć. Bądź świadomy swoich praw.

1§ Definicje
Administrator – osoba czuwająca nad prawidłowym działaniem strony oraz chroniąca dane osobowe zbierane na stronie.
Użytkownik – osoba odwiedzająca blog.
Strona internetowa – strona internetowa pod adresem https://mamadoszescianu.blogspot.com.

2§ Administrator danych
Administratorem danych osobowych jestem ja, autorka bloga Mama do sześcianu - Elżbieta Kuźmińska oraz firma Google. W razie pytań o poniższą politykę prywatności możesz napisać do mnie przez e-mail: mamadoszescianu@wp.pl.

3§ Gwarancja poufności danych osobowych i Twoje prawa
Google i ja gwarantujemy Ci, że przekazane dane poprzez kontakt e-mail i formularz kontaktowy, będą chronione w należyty sposób i dołożymy starań, by nie trafiły one w ręce osób niepowołanych. Nie będą one również przekazywane, odsprzedawane ani wykorzystywane w sposób niezgodny z ich przeznaczeniem.
Masz prawo dostępu:
  • do treści swoich danych,
  • ich poprawiania,
  • ich sprostowania,
  • usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
  • prawo do przenoszenia danych,
  • prawo żądania dostępu do danych,
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, jeśli uznasz, że przetwarzam Twoje dane niezgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie ochrony danych.
  • prawo do bycia  zapomnianym, jeśli dalsze przetwarzanie nie będzie przewidziane przez aktualnie obowiązujące przepisy prawa.
Jeśli uznasz, że przetwarzanie Twoich danych przeze mnie narusza przepisy RODO masz prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, na zasadach określonych w ustawie z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych.

4§ Pliki cookies
Pliki cookies to małe pliki tekstowe, które przechowywane są na Twoich urządzeniach podczas korzystania z mojego bloga.
Pliki cookies pomagają w:
– prawidłowym wyświetlaniu i działaniu strony internetowej
– poprawieniu bezpieczeństwa na blogu
– korzystaniu z narzędzi marketingowych
Pliki cookies, które są obecne na blogu to pliki własne, czyli wymienione powyżej oraz pliki należące do firm trzecich, które wykorzystuję do lepszej obsługi i udogodnień strony.
Pliki cookies firm trzecich.
Należą do nich:
– cookies Google-dane statystyczne Google Analytics, udostępnianie treści na platformie Google+

5§ Zgoda na pliki cookies oraz możliwość rezygnacja z nich
Gdy odwiedzasz blog informacja o cookies dostępna jest na dole strony wraz z linkiem do poniższej Polityki prywatności. W każdej chwili masz prawo zmienić ustawienia dotyczące zapisywanych plików. Masz możliwość zablokowania wybranych lub wszystkich plików.
W zależności z jakiej przeglądarki internetowej korzystasz zablokowanie plików jest różne. Poniżej jest instrukcja dla poszczególnych przeglądarek internetowych.
Google Chrome
– kliknij menu (prawy górny róg)
– wybierz “Zaawansowane” na dole stony
– w sekcji “Prywatność” wybierz “Ustawienia treści”, a następnie Pliki cookie
Możesz usunąć pliki cookies, zablokować wybrane pliki dla stron, zachować dane lokalne do zamknięcia.
Mozilla Firefox
– kliknij menu-Opcje-Prywatność i bezpieczeństwo
– sekcja Prywatność-Historia-rozwiń listę i zmień ustawienia na “będzie używał ustawień użytkownika”
Opera
– menu-Narzędzie-Preferencje-Zaawansowane
– zaznacz/odznacz okienko przy informacji o cookies
Safari 
– kliknij-menu-Preferencje-Prywatność
– następnie wybierz ustawienia cookies, które odpowiadają Tobie
Internet Explorer
– kliknij koło zębate w prawym górnym rogu i wybierz “Opcje internetowe”
– w sekcji Prywatność, regulujesz suwakiem ochronę przed plikami cookie
– masz możliwość zmian również w sekcji “zaawansowane” tuż pod suwakiem

6§ Statystyka
Pliki cookies zbierane są dla monitorowania statystyk bloga (np. liczba odwiedzających, rodzaj przeglądarki internetowej, system operacyjny, czas spędzony na stronie, monitorowanie artykułów, które są czytane, itp.) poprzez narzędzie Google Analytics.
Wszelkie zebrane dane są anonimowe i nie mam możliwości określenia poszczególnych osób. Wykorzystywane są w tym celu pliki cookies firmy Google LLC, właściciela Google Analytics. Prowadzę również fan page bloga na Facebooku, co wiąże się z akceptacją polityki prywatności serwisu.

7§ Funkcje społecznościowe, czyli przyciski udostępniania
W celu ułatwienia odwiedzającym podzielenia się wpisem na blogu, umożliwiam korzystanie z funkcji społecznościowych tj.: udostępnianie, polubienia, udostępnianie, podgląd moich profili społecznościowych oraz możliwość ich subskrypcji. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies danych firm. Należą do nich Pinterest, Facebook, Twitter, Google+, Twitter oraz możliwość przesłania linku do artykułu za pomocą e-maila.

8§ Komentarze i formularz kontaktowy
W celu zapewnienia szybkiego kontaktu oraz wyrażenia swojej opinii o stronie i przeczytanym artykule, dostępna jest opcja komentowania oraz formularz kontaktowy.
Gdy komentujesz wybierając komentowanie przez Google akceptujesz również regulamin tego serwisu. Dodanie komentarza wiąże się z dobrowolnym, nieprzymuszonym podaniem swojego adresu mailowego. Możliwe jest komentowanie anonimowe. Masz prawo również do zażądania usunięcia wszystkich swoich komentarzy z mojej strony. W tym celu skontaktuj się poprzez formularz kontaktowy lub bezpośrednio na adres e-mail podany na górze strony. Podane dane są chronione i znajdują się również w plikach serwera. Korzystając z próby kontaktu poprzez formularz kontaktowy, oświadczasz, że dobrowolnie przekazujesz swoje dane (imię, e-mail) w celu zapytania. Będą one wyłącznie wykorzystane w celu odpowiedzi na kontakt.

9§ Zmiany w polityce prywatności
Możliwe są zmiany w Polityce prywatności, których będą wymagały zmiany na blogu oraz wymogi prawne.

Bardzo się cieszę, że tu jesteś! Mam nadzieję, że wpis Ci się spodobał.
 Zapraszam do komentowania tu lub na FB. Pozdrawiam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia