Zottarella, czyli pyszności na naszym stole

piątek, 4 maja 2018


     Już dawno nic nie testowałam na platformie trnd, ale z takiej pysznej kampanii nie mogłam zrezygnować. Bardzo się cieszę, że się udało, ponieważ bardzo lubię nabiał, a Zottarelli jeszcze nie próbowałam. Jak się okazało mozzarella, znalazła nowych wielbicieli i  będzie gościć u nas o wiele częściej.

     Ser mozzarella jest obecnie wytwarzany głównie z mleka krowiego, a dzięki przetrzymywaniu w solonej zalewie nie wysycha i ma charakterystyczny, delikatny smak. Idealny do przekąsek w prawdziwie włoskim stylu: przystawek, pysznych sałatek oraz wielu innych dań. Produkty Zottarella, jak zapewnia producent wytwarzane są z mleka pochodzącego od krów karmionych paszą wolną od genetycznie modyfikowanych organizmów i pochodzących z Europy. Wszystkie używane surowce dodatkowe np. bazylia również są wolne od GMO. Firma Zott obejmuje wszystkie produkty i dostawców kontrolami prowadzonymi przez niezależnych instytut badawczy, aby zapewnić zdrowe i wartościowe artykuły.
 

     Ambasadorzy tym razem muszą wykazać się kreatywnością i przygotować danie z Zottarellą, a że majówka w pełni, to również okazja by zabłysnąć w towarzystwie pysznymi i zdrowymi daniami z mozzarelli. Bo mozzarella to nie tylko zestaw z pomidorem, choć u nas i taka klasyka musiał się pojawić. Muszę przyznać, że to jedna ze smakowitszych kampanii testerskich. Zottarellę polubili moi najbliżsi, w naszym domu pojawiły się nowe pomysły na dani, a ja mogłam w prosty sposób zaskoczyć swoich gości. Zottarella ma szerokie i ciekawe zastosowanie, które nadal będę odkrywać, bo przecież słowo "mozzarella", wywodzi się z włoskiego czasownika "mozzare" - odrywać.


Każdy ambasador otrzymałam:
• Przewodnik po projekcie
• Książeczkę Twoje Badania Opinii 
• Przepiśnik
• 35 zł do wydania na zakup produktów Zott - Zottarellę Minis 150g Classic, Basilikum oraz Ball 125g Classic, Basilikum, Light

Było pysznie, zobaczcie sami :)

 A co Wy przygotowalibyście z Zottarellą?

Omlet z Zottarellą
Sałatka z kurczakiem i Zottarellą
Domowa pizza z Zottarellą
Zottarella z pomidorami i oliwkami
#kreatywniewkuchni #zottarellabezgmo

Więcej na temat możliwość testowania różnych produktów znajdziesz w  Gdzie za darmo testować produkty? oraz Gadżety, próbki i testy produktów. 


 Bardzo się cieszę, że tu jesteś! Mam nadzieję, że wpis Ci się spodobał. 
Zapraszam do komentowania tu lub na FB. Pozdrawiam!
 
 

7 komentarzy:

  1. Nie jestem fanką takiego sera ale czasem do przekąsek albo sałatek używam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam mozzarellę z pomidorkami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zottarella spełnia moje oczekiwania, jest smaczna, sprężysta, soli w sam raz, dobrze wyczuwalna jest bazylia. Ciekawy wariant Zottarelli to kubeczek z kulkami, które są wygodne w użytkowaniu, świetnie nadają się do sałatek, do koreczków, czy szaszłyków.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajne sposoby na wykorzystanie Zotarelli! Ja też cenię ją za smak, konsystencję, wilgotność no i skład! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak kolorowo na talerzykach:) Fajne przepisy z Zotarellą.

    OdpowiedzUsuń
  6. ALe narobilas mi smaku na mozarelle ze świezymi pomidorkami koktajlowymi :)

    OdpowiedzUsuń
  7. filemonfrytka22 maja 2018 23:21

    Pyszna mozarella. Nigdy nie byłam fanką tego typu serów ale po spróbowaniu Zottarelli na stałe zagościł w mojej lodówce.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia