„Zielenina bez glutenu – wegetariańsko, sezonowo, lokalnie”.

    Wśród moich znajomych coraz więcej osób z wyboru lub wskazań zdrowotnych decyduje się na dietę bezglutenową. Lubię eksperymentować w kuchni, więc z miłą chęcią zajrzałam do nowej książki Magdalena Cielenga-Wiaterek.
Autor: Magdalena Cielenga-Wiaterek
Wydawnictwo: Druga Strona
Data wydania: 14.10.2016
Liczba stron: 255
Oprawa: twarda
Format:  225 x 286 mm
Cena okładkowa: 49,90 zł


     "Zielenina bez glutenu" to druga po „Zieleninie na talerzu” książka Magdaleny Cielengi-Wiaterek - prawniczka, która pasję do paragrafów zamieniła na miłość do gotowania. Na swoim blogu Zielenina, który prowadzi już prawie 6 lat, promuje zdrową kuchnię i styl życia. Tym razem autorka zabiera nas w podróż kulinarną zgodną z zasadami: wegetarianizmu, sezonowości, lokalnego dostępu do produktów w połączeniu z kuchnię pozbawiona produktów zawierających gluten. Książka została podzielona na części zgodnie z porami roku, by w przystępny sposób, korzystając z dostępnych produktów przygotowując dania na śniadanie, obiady, kolacje i desery. W książce znajdziemy przejrzyste zestawienie propozycji kulinarnych pachnących ziołami oraz przyprawami. Dania zaskoczą najwybredniejszych smakoszy - różowe kluseczki, pizza na dyniowym cieście, czy ciasto pietruszkowe. Każdy znajdzie coś dla siebie - dania z kasz oraz mnóstwo warzyw i owoców. 

"Staram się, aby przepisy zawarte w książce były proste, smaczne
 i zdrowe-zapraszam do ich wypróbowania!"  
 Magdalena Cielenga-Wiaterek


      Twarda i efektowna oprawa oraz duży rozmiar książki sprawia, że prezentuje się ona doskonale i może stanowić piękny prezent dla bliskiej osoby. Duża czcionka oraz czytelny podział ułatwia sprawne poruszanie się po książce. Na pierwszych stronach znajdziecie kilka słów od autorki na temat glutenu oraz produktach wykorzystywanych do przepisów. Papier, na którym wydrukowana została książka przypomina stare rodzinne zbiory przepisów, a stonowane, minimalistyczne zdjęcia skupiają się na prezentowanej potrawie.
    Jeżeli szukacie ciekawych i doskonale skomponowanych przepisów bez glutenowych lub chcielibyście wprowadzić powiew nowości do swojej kuchni, to zdecydowanie „Zielenina bez glutenu” Magdaleny Cielengi-Wiaterek powinna zagościć w ważnej kuchennej biblioteczce.


Bardzo się cieszę, że tu jesteś! Mam nadzieję, że wpis Ci się spodobał.
Zapraszam do komentowania tu lub na FB. Pozdrawiam!

1 komentarz :

  1. Ja nie przepadam za warzywami, właściwie to mogłabym się żywić wyłącznie mięsem i serem ;)

    OdpowiedzUsuń

Dlaczego nie... © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka